Samen sparen in spaarkringen lukt beter dan alleen

Voor Sociale Vraagstukken heb ik drie groepsgesprekken gehouden met spaarkringen van Cash2grow en literatuur gelezen. Wat zijn spaarkringen, wat is er bekend over de positieve effecten van spaarkringen (zowel uit de theorie als de praktijk)? En hoe ervaren leden van spaarkringen de bijeenkomsten? Dat is te lezen in mijn artikel hier.

Wil je meer weten over spaarkringen? Kijk dan op de website van Cash2grow. 

 

 

Nieuwste Artikelen & blogs

Energiearmoede: Niet lullen, maar poetsen

Energiearmoede: Niet lullen, maar poetsen

De Energiefixers071 gaan in Leiden langs bij huizen van woningcorporaties met een laag energielabel om met huurders te praten over wat zij nodig hebben om energie te besparen. Ze gaan ook direct concreet aan de slag om het huis energiezuiniger te maken. Huurders...

De Taalvriendelijke School biedt kansen

De Taalvriendelijke School biedt kansen

Taalvriendelijke Scholen laten de voordelen van meertaligheid in de klas zien. Leraren ervaren meer werkplezier en leerlingen zijn meer betrokken.

Sociale coöperaties bieden participatiekansen

Sociale coöperaties bieden participatiekansen

In steeds meer gemeenten ontstaan sociale coöperaties: groepjes gezamenlijk startende ondernemers met een bijstandsuitkering. Eén van de doelgroepen van deze coöperaties bestaat uit mensen met een migratieachtergrond. Deze coöperaties kunnen migranten en vluchtelingen...