Slimbeleid - Praat met mensen niet over mensen
Praat met mensen niet over mensen

Lees hier het artikel.

Nieuwste Artikelen & blogs

“Is falen ook een optie?”

“Is falen ook een optie?”

Ik ging onlangs bij Manon de Waal op bezoek in Hilversum. Zij is sinds 3 maanden werkzaam als zelfstandig ondernemer, met ruim 20 jaar ervaring in het Sociaal Domein op zak. Eén van haar eerste opdrachten als zelfstandige is ‘Projectleider algemene voorziening voor...

De Taalvriendelijke School: de weg naar meer kansengelijkheid?

De Taalvriendelijke School: de weg naar meer kansengelijkheid?

Lees hieronder mijn column die ik als vrijwilliger schreef voor Taal Doet Meer. De laatste jaren dalen de taalprestaties van leerlingen in Nederland. Deze daling treft vooral kinderen met een lagere sociaaleconomische status en kinderen uit taalarme omgevingen. ‘De...

Sociale coöperaties bieden participatiekansen

Sociale coöperaties bieden participatiekansen

In steeds meer gemeenten ontstaan sociale coöperaties: groepjes gezamenlijk startende ondernemers met een bijstandsuitkering. Eén van de doelgroepen van deze coöperaties bestaat uit mensen met een migratieachtergrond. Deze coöperaties kunnen migranten en vluchtelingen...