Slimbeleid - Armoede op scholen
Armoede op scholen

Lees hier het artikel.

Nieuwste Artikelen & blogs

Samen sparen in spaarkringen lukt beter dan alleen

Samen sparen in spaarkringen lukt beter dan alleen

Voor Cash2grow heb ik drie groepsgesprekken met spaarkringen gehouden, literatuur gelezen en hierover een artikel geschreven voor Sociale Vraagstukken. Hieruit blijken de positieve effecten van spaarkringen op de leden.
Lees het artikel hier.

Energiearmoede: Niet lullen, maar poetsen

Energiearmoede: Niet lullen, maar poetsen

De Energiefixers071 gaan in Leiden langs bij huizen van woningcorporaties met een laag energielabel om met huurders te praten over wat zij nodig hebben om energie te besparen. Ze gaan ook direct concreet aan de slag om het huis energiezuiniger te maken. Huurders...

Sociale coöperaties bieden participatiekansen

Sociale coöperaties bieden participatiekansen

In steeds meer gemeenten ontstaan sociale coöperaties: groepjes gezamenlijk startende ondernemers met een bijstandsuitkering. Eén van de doelgroepen van deze coöperaties bestaat uit mensen met een migratieachtergrond. Deze coöperaties kunnen migranten en vluchtelingen...