Muziek Helpt verstandelijk gehandicapten

Het Popstation in Utrecht biedt gratis een online muziekactiviteit voor mensen met een verstandelijke beperking, gedurende de Corona-tijd.

Waarom muziek?

Uit onderzoek blijkt dat muziek ervoor kan zorgen dat frustraties naar de achtergrond verdwijnen, zoals prikkelbaarheid, angst of verveling. 

Wat houdt het muziekaanbod in?

We bieden locaties voor verstandelijk gehandicapten een interactief muziekprogramma aan, waarin een muzikant van het Popstation drie kwartier de deelnemers vermaakt en hen ook betrekt bij de muziek. Het programma is geschikt voor een groepje tot zo’n 8 deelnemers.

Janine, begeleider Amerpoort: “Afgelopen vrijdag hebben wij een onwijs leuke muziekles gehad, via Zoom door Florian van het Popstation. Hij had gelijk een klik met de cliënten. We hebben ons voorgesteld, een muziek quiz gedaan en een eigen liedje geschreven! Heel leuk! De cliënten vragen nu telkens: “Wanneer komt deze meneer weer?” en “wanneer gaan we weer muziek maken?”

Wat heb je nodig om dit te regelen?

Om dit programma op locatie te kunnen uitvoeren, heb je een gezamenlijke laptop nodig of tablets voor de deelnemers, waarop Skype of een recente internet browser is geïnstalleerd. Gebruik bij voorkeur een vaste kabel internetverbinding of zorg dat je op een plek zit waar je wifi verbinding zo optimaal mogelijk is.

Meld je aan!

Lijkt deze activiteit je passend voor jouw locatie? Stuur dan snel een mailtje naar mij, Silvia Bunt, info@slimbeleid.nl of stuur een appje aan 06-14667388. Silvia regelt dan een datum waarop de activiteit kan plaatsvinden. Ook kun je bij mij terecht met vragen.

Deelname is gratis. Omdat de muzikanten als zzp’ers in de Coronatijd ook minder inkomsten hebben, stellen we het op prijs als de locatie na afloop deze link deelt aan ouders en/of aan medewerkers met de vraag of zij eventueel een kleine financiële bijdrage zouden willen leveren door middel van crowdfunding. Uiteraard is dit geen verplichting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *